Dessa saftiga och smakrika biffar är enklast att köra i ugnen men fungerar också att steka eller grilla

Ingredienser för 8st biffar

1 pkt halloumi (200gr)

250 gr morötter

1/2 st gul lök

1 tsk spiskummin

1 tsk chiliflingor

1 tsk paprika

1 dl ströbröd

2 st ägg

Salt & peppar

Fin olivolja

Ajvarsås:

4 dl crème fraiche

2 dl mild ajvar

Salt & peppar

Topping:

Fetaost

Paprika

Persilja

 

Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Gör först såsen genom att blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen. Grovriv halloumi, morötter och lök och häll över i en bunke. Blanda tillsammans med kryddorna, ströbröd och ägg. Låt stå i 10 min. Olja händerna och forma till 8 st biffar och lägg på plåt med bakpapper. Pensla biffarna med olja på båda sidorna. Ställ i mitten av ugnen i ca 15 min tills de får fin färg.

Servera biffarna tillsamms med ris ochj ajvarsås. Toppa med fetaost, paprika och persilja