Dessa saftiga och smakrika biffar är enklast att köra i ugnen men fungerar också att steka eller grilla
Ingredienser för 8st biffar
1 pkt halloumi (200gr)
250 gr morötter
1/2 st gul lök
1 tsk spiskummin
1 tsk chiliflingor
1 tsk paprika
1 dl ströbröd
2 st ägg
Salt & peppar
Fin olivolja
Ajvarsås:
4 dl crème fraiche
2 dl mild ajvar
Salt & peppar
Topping:
Fetaost
Paprika
Persilja
Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Gör först såsen genom att blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen. Grovriv halloumi, morötter och lök och häll över i en bunke. Blanda tillsammans med kryddorna, ströbröd och ägg. Låt stå i 10 min. Olja händerna och forma till 8 st biffar och lägg på plåt med bakpapper. Pensla biffarna med olja på båda sidorna. Ställ i mitten av ugnen i ca 15 min tills de får fin färg.
Servera biffarna tillsamms med ris ochj ajvarsås. Toppa med fetaost, paprika och persilja