Krämig och god variant på lasagne som passar både stor och liten
Ingredienser för en form ca 20 x 30 cm
Lasagneplattor
1 st paket passerade tomater
1 st zucchini
2 st vitlöksklyftor
1/2 purjolök
2 st paket halloumi (á 2oo gr)
1 dl vispgrädde
1 paket liten färskost naturell (200 gr)
1/2 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Olja
Ruccola
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Skär halloumin, purjolöken och zucchinin i tunna skivor. Stek i omgångar i stekpanna med salt och peppar, lägg sedan åt sidan. Finhacka vitlöken och stek i olja i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt passerade tomater, grädde och färskosten. Låt koka upp och ha i kryddorna. Smaka av med salt och peppar.
Varva såsen med lasagneplattor, zucchini, purjolök och halloumi i en ugnssäker form. Börja och avsluta med såsen och toppa med halloumi.
Sätt in formen i mitten av ungen ca 25 min. Servera tillsammans med ruccola