Krämig och god variant på lasagne som passar både stor och liten

Ingredienser för en form ca 20 x 30 cm

Lasagneplattor

1 st paket passerade tomater

1 st zucchini

2 st vitlöksklyftor

1/2 purjolök

2 st paket halloumi (á 2oo gr)

1 dl vispgrädde

1 paket liten färskost naturell  (200 gr)

1/2 tsk torkad basilika

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk torkad timjan

Salt & peppar

Olja

Ruccola

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.  Skär halloumin, purjolöken och zucchinin i tunna skivor. Stek i omgångar i stekpanna med salt och peppar, lägg sedan åt sidan.  Finhacka vitlöken och stek i olja i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt passerade tomater, grädde och färskosten. Låt koka upp och ha i kryddorna. Smaka av med salt och peppar.

Varva såsen med lasagneplattor, zucchini, purjolök och halloumi i en ugnssäker form. Börja och avsluta med såsen och toppa med halloumi.

Sätt in formen i mitten av ungen ca 25 min. Servera tillsammans med ruccola