Glutenfri, vegetarisk och lite matigare pizza!
Ingredienser:
2 pkt kikärtor (tot ca 460 g)
1 dl riven ost
½ tsk Salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 krm Cayennepeppar
Toppning:
Tomatsås
Mozzarella
Champinjoner
Gul lök
Paprika
Belugalinser
Ruccola
Avokadokräm (mixad avokado med en skvätt citron och en nypa salt)
Gör så här:
Häll av och skölj av kikärtorna. Mixa sedan till en slät smet. Blanda i ägg och riven ost samt kryddorna. Rör om ordentligt. Fördela smeten med hjälp av en slickepott på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20-30 min på 180 grader tills den stelnat och fått färg. Ta då ut den igen och toppa med tomatsås, mozzarella, champinjoner, lök och paprika. Gratinera i ugnen ca 10–15 minuter. Toppa med avokadokräm, ruccola och linser innan servering,