Glutenfri, vegetarisk och lite matigare pizza!

 

Ingredienser:

2 pkt  kikärtor (tot ca 460 g)

1 dl riven ost

½ tsk Salt

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1 krm Cayennepeppar

 

Toppning:

Tomatsås

Mozzarella

Champinjoner

Gul lök

Paprika

Belugalinser

Ruccola

Avokadokräm (mixad avokado med en skvätt citron och en nypa salt)

 

Gör så här:

Häll av och skölj av kikärtorna. Mixa sedan till en slät smet. Blanda i ägg och riven ost samt kryddorna. Rör om ordentligt.  Fördela smeten med hjälp av en slickepott på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20-30 min på 180 grader tills den stelnat och fått färg. Ta då ut den igen och toppa med tomatsås, mozzarella, champinjoner, lök och paprika. Gratinera i ugnen ca 10–15 minuter. Toppa med avokadokräm, ruccola och linser innan servering,