Ingredienser:

1 kg räkor med skal

4 schalottenlökar

2 morötter

50 g fänkål

2 msk tomatpuré

2 dl vitt vin

6 dl vatten

4 msk hummerfond

5 dl grädde

Salt

Cayennepeppar

 

 

Övrigt:

1 bruk kapris

Olja att fritera

Crème fraîche

persilja

 

 

Gör så här:

Skala räkorna. Behåll skalet. Skär morötterna, fänkålen och löken i mindre bitar. Börja sedan med att göra den egna fonden. Fräs räkskalen i smör i någon minut. Tillsätt sedan morötterna, fänkålen, löken och tomatpurén. Låt fräsa ytterligare någon minut. Häll sedan i vinet, buljongen och vattnet. Låt allt koka av till hälften. Sila sedan av och koka upp tillsammans med grädden. Smaka av med salt och lite cayennepeppar.  Fritera kaprisen i en het panna i några minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Toppa soppan med ordentligt med räkor, en klick crème fraîche, friterad kapris och persilja.