Ingredienser:
1 kg räkor med skal
4 schalottenlökar
2 morötter
50 g fänkål
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
6 dl vatten
4 msk hummerfond
5 dl grädde
Salt
Cayennepeppar
Övrigt:
1 bruk kapris
Olja att fritera
Crème fraîche
persilja
Gör så här:
Skala räkorna. Behåll skalet. Skär morötterna, fänkålen och löken i mindre bitar. Börja sedan med att göra den egna fonden. Fräs räkskalen i smör i någon minut. Tillsätt sedan morötterna, fänkålen, löken och tomatpurén. Låt fräsa ytterligare någon minut. Häll sedan i vinet, buljongen och vattnet. Låt allt koka av till hälften. Sila sedan av och koka upp tillsammans med grädden. Smaka av med salt och lite cayennepeppar. Fritera kaprisen i en het panna i några minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Toppa soppan med ordentligt med räkor, en klick crème fraîche, friterad kapris och persilja.