Ingredienser:

1 gul lök

1 pkt/burk krossade tomater (400g)

½ tomatpuré

3 dl grädde

1 tärning vegetarisk buljong

Kokta kikärter ca 400 g

200 g färsk spenat

1 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 msk honung

2 tsk hel kummin

2 tsk gurkmeja

3 tsk garam masala

½ krm cayennepeppar

Salt

Olivolja att steka i

 

Övriga tillbehör:

Ris

Koriander

Naanbröd

 

Gör så här:

Hacka löken och stek mjuk i olivolja. Tillsätt samtliga kryddor och vitlöken, låt fräsa någon minut och tillsätt sedan tomatpurén, krossade tomater, honung, buljong och vatten. Låt koka ihop. Rör sedan ner spenaten. Tillsätt sedan grädden och kikärtorna. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer cayennepeppar om mer hetta önskas. Toppa med koriander och servera med ris och naanbröd.