Linsgryta med koriander, ingefära och en touch av kanel
Ingredienser:
3 dl röda linser
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st stora morötter
1/2 st kruka koriander
1 msk riven ingefära
70 gr färsk spenat
1 st hönsbuljong
2 tsk garam masala
1/2 tsk spiskummin
1/2 st urkärnad röd chili
1 krm mald kanel
1 burk krossade tomater
1 kokosgrädde
1 dl vatten
1/2 färsk lime
Salt & peppar
Gör såhär:
Skala lök, morötter och vitlök. Finhacka löken, vitlök och chili. Tärna morötterna. Fräs i olivolja några minuter. Rör ned ingefära, koriander, garam masala, spiskummin och kanel. Häll i linserna och spenaten. Tillsätt kokosgrädde, krossade tomater, vatten, hönsbuljong och pressad lime. Låt puttra på svag värme i ca 25 min tills morötterna har mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Servera med naan bröd eller färsk broccoli.