Receptet ger ca 4 vegoburgare

 

Ingredienser:

1 sötpotatis ca 500 g

1 pkt kidneybönor 230 g

1 rödlök

1 pressad vitlöksklyfta

2 ägg

1 dl havregryn

½ dl ströbröd

½ tsk salt

½ tsk spiskummin

½ krm cayennepeppar

Olja att steka i

 

Avokadokräm:

2 avokado

2 msk crème fraiche

1 skvätt lime

Salt

 

Övriga tillbehör:

Picklad rödlök

Sallad

Hamburgebröd

 

Gör så här:

Skala sötpotatisen och löken. Dela till mindre bitar och lägg på en plåt. Rosta i ugnen tills de mjuknat och fått färg. Ca 20 min på 200 grader. Ta ut och låt svalna. Lägg sedan bitarna i en matberedare tillsammans med resterande ingredienser. Kör i matberedaren till en grov smet. Låt smeten dra till sig i kylen en stund innan ni formar dem till burgare som steks eller grillas. Mixa samtliga ingredienser till avokadokrämen med en stavmixer eller i matberedaren. Servera burgarna tillsammans med picklad rödlök, avokadokräm och sallad.