Receptet ger ca 4 vegoburgare
Ingredienser:
1 sötpotatis ca 500 g
1 pkt kidneybönor 230 g
1 rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
2 ägg
1 dl havregryn
½ dl ströbröd
½ tsk salt
½ tsk spiskummin
½ krm cayennepeppar
Olja att steka i
Avokadokräm:
2 avokado
2 msk crème fraiche
1 skvätt lime
Salt
Övriga tillbehör:
Picklad rödlök
Sallad
Hamburgebröd
Gör så här:
Skala sötpotatisen och löken. Dela till mindre bitar och lägg på en plåt. Rosta i ugnen tills de mjuknat och fått färg. Ca 20 min på 200 grader. Ta ut och låt svalna. Lägg sedan bitarna i en matberedare tillsammans med resterande ingredienser. Kör i matberedaren till en grov smet. Låt smeten dra till sig i kylen en stund innan ni formar dem till burgare som steks eller grillas. Mixa samtliga ingredienser till avokadokrämen med en stavmixer eller i matberedaren. Servera burgarna tillsammans med picklad rödlök, avokadokräm och sallad.