En supergod och fräsch öppen vegetarisk lasagne.  De två olika såserna smakar fanatiskt i kombination.

Recept för 4-6 personer

 

Ingredienser

2 pkt färska lasagneplattor (250 g)

1 pkt fetaost (150 g)

1 kruka färsk persilja

Olja att steka i

 

Ingredienser grönkålssås:

250 g hackad grönkål

1 gul lök

2,5 dl vispgrädde

2 msk crème fraiche

1 tärning grönsaksbuljong

½ tsk oregano

½ tsk basilika

 

Ingredienser tomat- och grönsakssås:

500 g krossade tomater

1 zucchini

1 rödlök

1 röd paprika

1 pressad vitlöksklyfta

150 g körsbärstomater

1 msk honung

1 tärning grönsaksbuljong

2 krm salt

1 krm peppar

½ tsk timjan

½ tsk paprikapulver

 

 

Gör så här:

 

Grönkålssåsen:

Hacka löken och stek på tillsammans med grönkålen i en stekpanna. Tillsätt sedan grädde, creme fraiche, buljong och samtliga kryddor. Låt koka ihop.

 

Tomatsåsen:

Skär zucchinin och paprikan i mindre bitar. Hacka löken fint och dela körsbärstomaterna. Ner med allt i en stekpanna och fräs tillsammans med vitlöken. Tillsätt sedan krossade tomater och buljong, honung och samtliga kryddor. Låt koka ihop.

 

Koka lasagneplattorna när båda såserna är klara. De ska bli mjuka men fortsatt lite al dente. Bygg sedan den öppna lasagnen på tallrikar varva med ett lager grönkålssås och ett lager tomatsås. Toppa med fetaost och färsk persilja.