God att äta varm direkt ifrån ugnen men fungerar utmärkt att ta med kall som matsäck

Ingredienser för 4 st baguetter:

13 dl vetemjöl special

75 gr smör

5 dl mjölk

50 gr jäst

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 msk tomatpuré

2 burkar tomatkross av god kvalitet

1 st vitlöksklyfta

1.5 st urkärnad röd chili

1 kruka basilika

2 st röda paprikor

1 st gul paprika

1 ask champinjoner

4 dl riven ost

1 paket fetaost

Gör såhär:

Smula jäst i en bunke. Smält smör i en kastrull och slå över mjölken och värm till fingervarmt. Lös upp jästen med en del av mjölkspadet. Tillsätt sedan resten av spadet. Lägg allt i en bakmaskin och häll ner den mesta delen av mjölet under omrörning. Tillsätt sedan saltet och resten av mjölet. Kör bakmaskinen tills degen börjar släppa ifrån kanterna. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Medan degen jäser så går det bra att förbereda tomatsåsen. Finhacka en chilin och en vitlöksklyfta och fräs på svag värme i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatkross och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Hacka paprika och champinjoner och stek på svag värme i smör. Ställ åt sidan när svampen och paprikan har mjuknat.

Värm ugnen till 225 grader. Dela degen i 4 delar och  kavla ut till rektanglar. Bred ut tomatsås och fyll med paprika, champinjoner, fetaost och riven ost. Rulla ihop till baguette form och lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper.

Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 10 min. Servera genast eller låt svalna och ta med som matsäck