Goda och enkla frukostfrallor som jäser över natten

Ingredienser för ca 8 st frallor

5 gr jäst

3 dl kallt vatten

1 1/2 tsk salt

6 dl vetemjöl special

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut saltet i jästen tills den blir rinnande. Häll över vattnet. Blanda ner mjölet och arbeta fram en smidig deg. Låt stå i rumstemperatur under handduk minst 8 timmar (gärna över natten) . Sätt på ugnen på 275 grader och lägg en plåt längst ner. Strö mjöl på ett bakbord och lägg över degen. Dra ut degen till formen av en rektangel och vik den fyra gånger över sig själv. Låt ligga i en kvart. Dela degen i åtta bitar och lägg över på plåt. Strö lite vetemjöl över brödet och ställ in plåten i mitten av ugnen. Häll sedan på 1 dl vatten på plåten längst ner och stäng ugnsluckan, ångan ger krispig yta på brödet. Baka brödet ca 8-15 min i ugnen tills brödet har fått fin färg och yta. Lycka till