Vacker och supergod gratäng som passar utmärkt som substitut till ”vanlig” potatisgratäng.

Ingredienser för en stor form:

1/2 rödkålshuvud

2 dl grädde

1 dl creme fraiche

3 st vitlöksklyftor

1/2 paket fetaost

1 tsk salt

2 tsk paprikapulver

2 krm cayennepeppar

1 tsk chiliflakes

Parmesan

Smör

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rödkålen i strimlor. Stek i smör i ca 5 min tills rödkålen blir glansig och mjuknar. Tillsätt 3 st pressade vitlöksklyftor, grädde och creme fraiche. Rör runt och låt puttra. Tillsätt övriga kryddor och smaka av. Låt puttra ca 10 min. Häll över i ugnssäker form och smula över fetaost samt riven parmesan så att det täcker gratängen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min tills gratängen fått fin färg.