Mild och god indisk gryta med krämig grädd- spenatsås med halloumi och champinjoner kryddat med färsk ingefära, vitlök och garam masala.

Ingredienser för 6 portioner:

Ris

2 st gul lök

100 gr färsk champinjoner

2 paket halloumi

200 gr färsk spenat

3 msk riven färsk ingefära

3 msk tompatpuré

2 msk garam masala

1 pkt tomatkross

3 dl grädde

1 st grönsaksbuljong

Salt

Gör såhär:

Koka ris enligt anvisningar på paketet

Dela löken på mitten och skär i tunna skivor. Finhacka vitlöken och tärna champinjonerna. Fräs löken tillsammans med champinjonerna i olivolja.  Tillsätt riven ingefära, garam masala och tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, grädde och grönsaksbuljong. Blanda ner spenaten. Låt sjuda på svag värme.

Dela halloumin i stora bitar och stek i separat panna tills den fått fin färg och lyft sen över den i grytan. Smaka av med salt.