Recept för 4 portioner

 

Ingredienser:

8 normalstora skalade morötter

1 msk riven ingefära

400 g kokosmjölk

1 tärning grönskasbuljong

5 dl vatten

Salt

 

Tillbehör:

Gurka

Persilja

Morotschips

 

Gör så här:

Skär morötterna i större bitar. Koka i en kastrull. Häll av vattnet när de är klara. Mixa dem i kastrullen tillsammans med ingefäran, buljongen och kokosmjölken. Koka sedan upp och tillsätt vattnet. Tillsätt mer eller mindre beroende på den konsistensen du önskar. Smaka av med salt. Häll upp i skålar och toppa soppan med gurka, morotschips och persilja.

Morotschips gör du genom att skära morötter fint- Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt. Torka i ugnen  på 100 grader i ca 2 timmar. Salta dem när de är färdiga.