Smakrik och vacker soppa som går snabbt att göra!

Ingredienser:

1 st gul lök

2 st burkar krossade tomater av god kvalitet

2 dl vatten

2 st grönsaksbuljonger

2 dl vispgrädde

1 kruka färsk basilika

12 körsbärstomater på kvist

3 msk olivolja

2 tsk flingsalt

2 st paket buffelmozzarella

Salt & peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomterna (med kvist) på en plåt. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta tomaterna i ugnen tills de har fått fin färg (ca 10 min).

Finhacka löken och stek på medelvärme i olivolja  i en kastrull. Fräs tills löken är blank och mjuk (ca 3-4 min). Tillsätt tomatkrossen och vattnet. Smula ner buljongtärningarna och låt koka upp. Hacka basilikan och häll i soppan. Tillsätt vispgrädden och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med de ugnsbakade tomaterna och mozzarella riven i bitar