Perfekt som förrätt eller snacks.

Ingredienser för 4 portioner:

500 gr färska räkor

Avokado

Sesamfrö

Grönkålschips:

200 gr grönkål

0,5 msk olivolja

Parmesan

Chilimarinad:

0.5 st urkärnad och finhackad röd chili

1 dl olivolja

5 msk japansk soya

1 msk sesamolja

1 msk oystersås

Saften ifrån 1/2 lime

Peppar

Friterat rispapper:

8 st rispapper

Rapsolja

Salt

Gör såhär:

Börja med att skala räkorna. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och blanda med räkorna. Låt vila i kylen.

Sätt ugnen på 200 grader. L’ägg grönkålen i en skål och blanda med olja, lite salt och riven parmesan. Lägg chipsen på bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 7-9 min. Titta till chipsen med jämna mellanrum så att de inte blir brända.

Ta fram en stekpanna med diameter större än rispappret. Häll i tillräckligt med olja för att täcka ett helt rispapper. Värm upp oljan till hög värme och lägg ner ett rispapper i taget. Fritera i ca 20 sek och låt rinna av på hushållspapper.

Fyll rispapperna med räkröra, avokado och grönkålschips. Toppa med sesamfrön och servera direkt