Fräscha smakrika vårrullar fyllda med räkor, glasnudlar, mango och grönsaksstavar. Dippas här i två olika dippsåser

Ingredienser för 4 personer:

12-16 runda rispapper

1 pkt glasnudlar

500 gr räkor med skal

1/2 mango

1/2 kruka koriander

1 st stor morot

1 st selleri

1 st ingefära

1/2 st gurka

100 gr krossade cashewnötter

Picklad rödlök:

1/2 dl ättikssprit (12%)

1/2 dl strösocker

2 dl vatten

Dippsåser:

1.

1/2 torkad röd chilifrukt

1 tsk sesamolja

2 msk fisksås

1 msk japansk soya

1 msk fin riven ingefära

Saften ifrån 1 st lime

2.

2 dl majonnäs

1/2 dl sweet chilisås

 

Gör såhär:

Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i en glasburk. Koka upp ingredienserna och slå över löken. Ställ in i kylen. Obs rödlöken blir godare och drar åt sig mer smak om den får stå i kylskåpet över natten innan den används

Koka upp glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spola dem under kallt vatten och lägg åt sidan.

Skala räkorna och lägg i en skål.

Dela och kärna ur mangon. Skala bort skalet och skär ner frukten till tändsticksstavar. Skär övriga grönsaker till liknande stavar och lägg upp i skålar.

Förbered dippsåserna i två separata skålar.

Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten ca 10 sekunder. Lyft upp och lägg på en tallrik. Fyll pappret med räkor, nudlar och grönsakerna. Rulla samman till en fast rulle. Dela på mitten eller ät hel. Doppa vårrullen i dippsås och strö över färsk koriander och cashewnötter.