Ingredienser för 4 portioner:

8 st makrillfiléer

2 dl rågsikt

2 ägg

2 dl riven västerbottenost

Smör

Citronpeppar

Salt

 

Persilje- och potatisstomp:

800 gr mjölig potatis

1,5 dl grädde

1,5 dl mjölk

100 gr smör

1 krm vitpeppar

1 krm muskot

Salt

1 kruka finhackad färsk persilja

 

Fetaostkräm:

1 pkt fetaost

2 dl creme fraice

1 st pressad vitlök

Salt

Peppar

 

Gör såhär:

Koka upp skalad potatis.  Krossa potatisen med en potatisstamp. Tillsätt smör, mjölk och grädde. Blanda i kryddorna och vispa ihop till ett mos.

Blanda grovmosad fetaost med övriga ingredienser. Låt vila i kylskåpet tills maten serveras.

Häll upp vispat ägg, rågmjöl och västerbottenost i varsin skål. Vänd fisken i rågmjöl, sen ägg och sist västerbottenost. Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör ca 4-5 minuter per sida. Avsluta med att salta och peppra fisken.

Servera och njut 🙂