Kryddiga och fasta vegetariska burgare som passar lika bra som biffar. Matiga och saftiga 🙂

Ingredienser för 8 st burgare:

4 st paket svarta bönor

2 st ägg

1/2 st hackad gullök

2 st vitlöksklyftor

2 dl havregryn

1 st paket fetaost

1 msk soya

1 msk paprikapulver

1/2 tsk salt

1 tsk chiliflakes

1 tsk svart peppar

1 msk spiskummin

1 msk koriander

 

Hamburgerdressing:

1 dl majonnäs (vill du göra din egen finns recept här på bloggen, sök på majonnäs i sökfönstret)

2 dl creme fraiche

15 st kvistar färsk timjan

1/2 tsk paprikapulver

1/2 tsk örtsalt

 

Sötpotatispommes:

8 st sötpotatisar

2 msk olivolja

3 st nypor flingsalt

 

Tillbehör:

Stekt lök

Romansallad

Gör såhär:

Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär potatisen i stavar. Lägg på bakplåtsbeklädd plåt. Ringla över olivolja och salt och baka sedan i mitten av ugnen ca 25-30 min. Rör om efter halva tiden. För extra krispiga pommes med fin färg avsluta sista fem minuter på grilleffekt på ugnen.

Skölj bönorna och lägg i en skål. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Mixa kryddorna tillsammans med vitlök, lök, soya, ägg och havregryn till en röra. Blanda de två skålarna med varandra. Dela fetaosten grovt med en gaffel och ha i blandningen.

Stek  de utplattade burgarna i rikligt med smör i en stekpanna ca 7-8 min på varje sida (medelvärme).

Värm även bröden på stekpannan och komponera ihop dina burgare tillsammans med hamburgerdressingen, stekt lök och romansallad.