I år är det dags att skippa den klassiska toppingen på ägghalvorna! Testa istället dessa två varianter med avokadomajonnäs respektive srirachamajonnäs. Båda med pricklad rödlök, räkor och koriander. Detta är verkligen superenkelt.

 

Ingredienser:

Majonnäs

Avokado

Srirachasås

Citron

Skalade räkor

Koriander

 

Picklad rödlök i 1-2-3 lag

1 rödlök

1 dl ättiksprit 12%

2 dl socker

3 dl vatten

 

Gör såhär:

Börja med den picklade rödlöken vilket görs enligt ett klassikst 1-2-3 lag. Koka/värm upp ättiksprit, vatten och socker tills att sockret löst sig helt, häll det sedan över den skurna rödlöken som du lagt i en skål. Låt det svalan och stå kallt någon timme.

Koka sedan äggen och gör under tiden de två majonnäsvarianterna. Srirachamajonnäsen är precis som det låter en blandning av vanlig majonnäs och srirachasås. Ni får själva anpassa mängden av de båda men en bra början är 1 msk srirachasås till 2 dl majonnäs. Avokadovarianten är såklart då också en blandning av avokado och vanlig majonnäs. 1 msk majonnäs per avokado brukar bli bra. Bara att mixa samman och ta i en liten skvätt citronsaft. När äggen är färdigkokta och har svalnat är det bara att skala samt dela dem och toppa med de olika majonnäsvarianterna, räkor, picklad rödlök och koriander.

Hoppas det smakar!