Traditionella köttbullar med pasta och potatis är riktigt gott men ibland kan det vara kul med lite variation. Prova att använda kycklingfärs istället för köttfärs och servera tillsammans med en härlig sallad. Nedan har ni en av våra favoriter.

Ingredienser för fyra personer:

500 gr kycklingfärs

1 köttbuljongtärning

2 tsk sambal oelek

1 tsk soya

1 msk tomatpuré

1 ägg

0.5 dl ströbröd

Sallad:

1 påse salladsblandning

Soltorkade tomater

1 paket fetaost

Oliver

Rostade solrosfrön

Sås:

1 dl creme fraiche

0.5 dl ajvar relish

salt

Gör såhär:

Värm upp buljong, sambal oelek, soya och tomatpuré. Häll över kycklingfärsen och blanda  med ägg och ströbröd i en bunke. Låt stå och dra en stund. Under tiden blandar ni till såsen som sedan ställs in i kylen, blanda salladen i en större skål samt rosta solrosfröna i en stekpanna.  När det är gjort är det lagom tid att steka kycklingbullarna som när det är klara läggs på salladen. Avsluta med att ta fram såsen och toppa med solrosfröna. Hoppas det smakar!