En enkel smakrik sommarsallad med panerade torskfiléer, remouladsås och valnötter.

Ingredienser för 4 personer

600 g torskfilé

0.5 dl vetemjöl

1 st ägg

2 tsk citronpeppar

1 dl ströbröd

Sallad:

100 g salladsmix

1 st västeråsgurka

1 st rödlök

2 st tomat

0.5 dl valnötter

2 st klyftor honungsmelon

1.5 msk olivolja

3 krm salladskrydda

Remouladsås:

2 dl majonäs

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk Dijonsenap

1 msk finhackad västeråsgurka

1 krm citronjuice

1 tsk hackad persilja

2 tsk hackad dill

1 tsk gul curry

1 krm gurkmeja

Börja med remouladsåsen. Blanda samtliga ingredienser, smaka av och ställ sedan såsen att vila i kylskåp. Hacka västeråsgurka, tomat och honungsmelon samt skär ringar av rödlöken. Blanda ihop salladen och lägg den på ett fat.

Skär fisken i lämpliga portionsbitar, vänd dem sedan först i vetemjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med citronpeppar.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna ca 2-3 min på varje sida, vänd fisken när paneringen fått vacker färg.

Lägg den färdigpanerade fisken på salladsbädden, ringla över valnötter och servera. Smaklig måltid!